Forum Czerwona Woda Strona Główna Czerwona Woda
Forum o Czerwonej Wodzie

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zakup domu - porady

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Czerwona Woda Strona Główna -> Na luzie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marko

PostWysłany: Sro Mar 11, 2026 15:42    Temat postu: Zakup domu - porady Odpowiedz z cytatem

Szukam alternatywy dla ciasnego mieszkania w mieście. Chcę się przenieść nieco dalej, żeby mieć więcej oddechu i własny garaż. Trafiłem na stronę dewelopera AM Projekt: https://www.amprojekt.com.pl/ Widzę, że specjalizują się w budowie bliźniaków i domów szeregowych w okolicach Rotmanki i Gdańska.

Mają w ofercie np. inwestycję Nowa Rotmanka czy Arkadia. Czy ktoś z Was kupował od nich taki dom? Zależy mi na informacji, jak wyglądają działki przy tych bliźniakach – czy są ustawne i czy deweloper dba o infrastrukturę (drogi, oświetlenie) na osiedlu? Chcę mieć pewność, że po wyprowadzce z bloku nie wyląduję w szczerym polu bez dojazdu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Sro Mar 11, 2026 15:42    Temat postu:

Powrót do góry
artur123

PostWysłany: Pią Mar 13, 2026 09:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za wszystkie porady w tym temacie.

dekoracje z metalu do domu
Powrót do góry
mulan4

PostWysłany: Sob Mar 28, 2026 19:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W kontekście budowy domu często pojawia się kwestia zmian w projektach, które mogą być ogromnym źródłem stresu. Każdy, kto planuje jakiekolwiek modyfikacje, powinien być świadomy, że nie wszystkie są równoznaczne z koniecznością uzyskania pozwolenia. Ostatnio natknąłem się na bardzo pomocny artykuł, który tłumaczy, jakie różnice są między zmianami istotnymi a tymi, które nie mają większego znaczenia. Może to być na wagę złota dla tych, którzy chcą uniknąć nieprzyjemnych niespodzianek. Więcej informacji znajdziesz tutaj https://www.archon.pl/zmiany-istotne-i-nieistotne-w-projekcie-domu-art-10602
Powrót do góry
mulan4

PostWysłany: Wto Mar 31, 2026 10:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fajnie, że rozważasz przeprowadzkę z miasta. Często przy budowie domu warto zwrócić uwagę na materiały, z jakich będzie wzniesiony. Widziałem, że bloki betonowe typu Lego mogą być ciekawą opcją, zwłaszcza jeżeli chodzi o szybkość budowy i trwałość. Myślę, że dobrze byłoby zasięgnąć więcej informacji na ten temat. Możesz sprawdzić tutaj https://www.jucha-beton.pl/bloki-betonowe-typu-lego-elementy-i-ogrodzenia-typu-l Poza tym, warto zapytać dewelopera o szczegóły dotyczące infrastruktury na osiedlu, bo to może mieć duże znaczenie po przeprowadzce.
Powrót do góry
signaa

PostWysłany: Sro Kwi 01, 2026 12:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja chcę się Was poradzić w kwestii wyboru dobrego dewelopera ( rozglądamy się za domkiem jednorodzinnym gdzieś pod Warszawą). Z tego co wiem to w tej okolicy buduje m.in https://nikod.pl/ . Co sądzicie o tej firmie ?
Powrót do góry
terra

PostWysłany: Pią Kwi 24, 2026 15:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nawet w dużych miastach takich jak Warszawa można znaleźć godne uwagi osiedla w atrakcyjnej cenie. Mam tu na myśli osiedle Poematu w Falenicy w warszawskiej gminie Wawer. Wokół jest niska zabudowa, dużo zieleni i cała niezbędna infrastruktura jak szkoły przedszkola i sklepy czy przychodnie w pobliżu.
Powrót do góry
mulan4

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2026 09:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szukając informacji o budowie domu, natknęłam się na ciekawe rozwiązanie związane z dachami. Ostatnio rozmawiałam z kumplem, który budował swój dom i opowiadał mi o wiatrołapach na dach kopertowy. Mówił, że to świetna opcja, bo dobrze zabezpiecza przed warunkami atmosferycznymi. Swoją drogą, warto zorientować się, kto zajmuje się ich produkcją, no bo jakość materiałów jest mega ważna. Znalazłam artykuł, który może być pomocny w tej kwestii, więc jeśli ktoś jest ciekawy, to polecam zobaczyć https://domzinspiracji.pl/producent-wiazarow-na-dach-kopertowy/ Na pewno przyda się to w planowaniu budowy!
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Pon Kwi 27, 2026 09:17    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Czerwona Woda Strona Główna -> Na luzie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: