Forum Czerwona Woda Strona Główna Czerwona Woda
Forum o Czerwonej Wodzie

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dom od dewelopera czy mieszkanie w bloku? Co wybrać w 2026?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Czerwona Woda Strona Główna -> Na luzie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marko

PostWysłany: Sro Kwi 08, 2026 11:54    Temat postu: Dom od dewelopera czy mieszkanie w bloku? Co wybrać w 2026? Odpowiedz z cytatem

Cześć! Stoję przed dylematem, który pewnie przerabiało wielu z Was. Szukam czegoś z rynku pierwotnego w okolicach Trójmiasta i przy obecnych cenach mieszkań w Gdańsku, coraz bardziej skłaniam się ku własnemu domowi pod miastem.

Znalazłem ofertę firmy AM Projekt (ich inwestycje można zobaczyć tutaj: https://www.amprojekt.com.pl/) i muszę przyznać, że ich domy w okolicach Kowali czy Juszkowa wyglądają bardzo sensownie pod kątem metrażu i ceny. Deweloper ma na koncie ponad 20 zrealizowanych osiedli, co wydaje się solidnym argumentem.

Mam do Was dwa pytania:

1. Czy ktoś z Was kupował u nich dom lub mieszkanie i może podzielić się opinią o standardzie oddania lokalu?

2. Jak oceniacie życie w lokalizacjach typu Rotmanka czy Bąkowo pod kątem codziennych dojazdów do pracy w Gdańsku?

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki od osób, które już przeszły przez proces zakupu u tego dewelopera!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Sro Kwi 08, 2026 11:54    Temat postu:

Powrót do góry
artur123

PostWysłany: Czw Kwi 09, 2026 09:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co sądzicie o obecnych cenach nieruchomości?

lampa wisząca
Powrót do góry
mulan4

PostWysłany: Pon Kwi 20, 2026 11:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Słuchajcie, pamiętam, jak kilka miesięcy temu szukałem mieszkania dla siebie. Miałem ten sam dylemat, co Wy. Wpadłem na pomysł, żeby spojrzeć na wynajem, bo w Gdańsku ceny są szalone. Akurat rozmawiałem z kumplem, który wynajmuje mieszkanie i opowiadał o swoich prawach i obowiązkach jako najemca. Wydaje mi się, że to bardzo ważny temat, bo nie każdy o tym wie, a w razie problemów, warto mieć to na uwadze. Znalazłem nawet fajny artykuł, który wyjaśnia, jakie obowiązki mają najemca a wynajmujący, więc jeśli ktoś się zastanawia nad wynajmem, to polecam zajrzeć: najemca a wynajmujący. Co do dojazdów z Rotmanki czy Bąkowa, to zależy od pory dnia, ale słyszałem, że w godzinach szczytu bywa różnie. Na pewno warto się tym zainteresować przed podjęciem decyzji.
Powrót do góry
terra

PostWysłany: Nie Maj 10, 2026 14:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o zakup mieszkania to postawiłabym na sprawdzonego dewelopera Atal bo wiem że jest to duża stabilna firma o przejrzystej sytuacji finansowej czyli jednym słowem pewniak który mnie nie zawiedzie
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Nie Maj 10, 2026 14:28    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Czerwona Woda Strona Główna -> Na luzie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: