|
Czerwona Woda Forum o Czerwonej Wodzie
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Marko
|
Wysłany: Sro Kwi 08, 2026 11:54 Temat postu: Dom od dewelopera czy mieszkanie w bloku? Co wybrać w 2026? |
|
|
Cześć! Stoję przed dylematem, który pewnie przerabiało wielu z Was. Szukam czegoś z rynku pierwotnego w okolicach Trójmiasta i przy obecnych cenach mieszkań w Gdańsku, coraz bardziej skłaniam się ku własnemu domowi pod miastem.
Znalazłem ofertę firmy AM Projekt (ich inwestycje można zobaczyć tutaj: https://www.amprojekt.com.pl/) i muszę przyznać, że ich domy w okolicach Kowali czy Juszkowa wyglądają bardzo sensownie pod kątem metrażu i ceny. Deweloper ma na koncie ponad 20 zrealizowanych osiedli, co wydaje się solidnym argumentem.
Mam do Was dwa pytania:
1. Czy ktoś z Was kupował u nich dom lub mieszkanie i może podzielić się opinią o standardzie oddania lokalu?
2. Jak oceniacie życie w lokalizacjach typu Rotmanka czy Bąkowo pod kątem codziennych dojazdów do pracy w Gdańsku?
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki od osób, które już przeszły przez proces zakupu u tego dewelopera! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Kwi 08, 2026 11:54 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
artur123
|
Wysłany: Czw Kwi 09, 2026 09:40 Temat postu: |
|
|
Co sądzicie o obecnych cenach nieruchomości?
lampa wisząca |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mulan4
|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2026 11:56 Temat postu: |
|
|
| Słuchajcie, pamiętam, jak kilka miesięcy temu szukałem mieszkania dla siebie. Miałem ten sam dylemat, co Wy. Wpadłem na pomysł, żeby spojrzeć na wynajem, bo w Gdańsku ceny są szalone. Akurat rozmawiałem z kumplem, który wynajmuje mieszkanie i opowiadał o swoich prawach i obowiązkach jako najemca. Wydaje mi się, że to bardzo ważny temat, bo nie każdy o tym wie, a w razie problemów, warto mieć to na uwadze. Znalazłem nawet fajny artykuł, który wyjaśnia, jakie obowiązki mają najemca a wynajmujący, więc jeśli ktoś się zastanawia nad wynajmem, to polecam zajrzeć: najemca a wynajmujący. Co do dojazdów z Rotmanki czy Bąkowa, to zależy od pory dnia, ale słyszałem, że w godzinach szczytu bywa różnie. Na pewno warto się tym zainteresować przed podjęciem decyzji. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
terra
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2026 14:28 Temat postu: |
|
|
| Jeśli chodzi o zakup mieszkania to postawiłabym na sprawdzonego dewelopera Atal bo wiem że jest to duża stabilna firma o przejrzystej sytuacji finansowej czyli jednym słowem pewniak który mnie nie zawiedzie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2026 14:28 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |